12 Appartementen in Nijmegen | 2006

De locatie wordt gekenmerkt door zeer uiteenlopende schaalniveaus. Ten noorden op de spoordijk het Centraal Station van Nijmegen, direct naast de locatie het bedrijfspand van Vissers en aan de overzijde karakteristieke woningen.

Het project is in de context geplaatst door op de begane grond een atelierruimte te situeren en een riante entree, zodat op straatniveau een goede aansluiting wordt gevonden met de woningen. Achter het atelier richting de spoordijk zijn de bergingen de bergingen en het parkeren gesitueerd. De 12 appartementen zijn verdeeld over 3 lagen die zowel in de plattegrond als in de hoogte verspringen. Zo zijn de woningen duidelijk herkenbaar en sluit de schaal goed aan bij de schaal van de woningen. Daarnaast zorgen de verschuivingen er voor dat elk appartement goed contact houdt met de straat.

De materialisering is ingetogen. De donkere baksteen sluit aan bij de bestaande woningen. Voornamelijk naar de straat en daarmee naar het zuiden zijn de appartementen voorzien van riante puien en terrassen. De architectuur is verder redelijk massief om het geluid van het spoor te weren en qua schaal aan te sluiten bij het bedrijfspand.

12 Appartementen in Nijmegen | 2006

atelier U:
ontwerp en technische uitwerking
opdrachtgever:
Maxvast BV
bruto vloeroppervlak:
2065 m2
bruto inhoud:
6875 m3

12 APPARTEMENTEN