Tandartspraktijk en woonhuis in Uden | 2002

Het woonhuis is georiënteerd op de middag- en avondzon en daarmee op de tuin dit in tegenstelling tot de tandartsenpraktijk, deze is op het noorden gericht en georiënteerd op de straatzijde. Wanneer de tandartsenpraktijk vanaf de straat nadert ervaar je door de grote glasoppervlakken het levendig ruimtegebruik van de entree, garderobe, secretariaat en de zitruimte.

De entree van de woning ligt verder naar achteren om het private idee te benadrukken. Direct bij het binnenkomen komen de zon en het groen van de tuin de bezoeker al tegemoet. Over de volle lengte wordt de woning enkel door een pui van de tuin gescheiden.

De slaapverdieping is voorzien van panoramische ramen. Waardoor er ook hier veel uitzicht naar buiten is, maar tegelijk de privacy binnen is gewaarborgd.

De vorm van de woning is bewust eenvoudig gelaten, om de nadruk te leggen op de glazen puien. Zodat de levendigheid van de praktijk buiten opmerkzaam blijft. Zodat de woning en de tuin in elkaar overvloeien.

Tandartspraktijk en woonhuis in Uden | 2002

atelier U:
ontwerp, technische uitwerking en bouwbegeleiding
opdrachtgever:
bouwmanagement Baars BV
BVO bedrijfsruimte:
205 m2
BVO woonruimte:
250 m2
bruto inhoud:
1660 m3

TANDARTSPRAKTIJK UDEN