Waterwoning in Woerden | 2013

Voor een smal kavel aan het water in Waterrijk te Woerden zijn zeer stedelijke kaders opgesteld. Binnen deze kaders heeft Atelier U gezocht naar een comfortabel leefgenot. Op de begane grond bij het water bevindt zich een ruime en hoge leefkeuken. De hele pui is te openen, zodat er een aangename sfeer aan het water ontstaat. Een verdieping hoger kom je eerst in een zeer hoge werkkamer die gericht is op de straat. Het roerige buitenleven is hier gekoppeld aan de actievere ruimte binnen. Een halve verdieping hoger is een intieme woonkamer met een riant terras met uitzicht over het water. De bovenste verdieping is voor het slapen.

De gevel is geoptimaliseerd op privé versus uitzicht, waardoor er binnen een aangename relatie met het water is gecreëerd en buiten een spannende gevel ontstaat.

Waterwoning in Woerden | 2013

atelier U:
schetsontwerp
bruto vloeroppervlak:
m2
bruto inhoud:
m3
kavel:
m2
bebouwd:
m2

Waterwoning in Woerden | 2013

WATERWONING WOERDEN